Мениджърът на Челси Томас Тухел заяви, че отборът му има право да мечтае за обрат в реванша срещу Реал (Мадрид) и красотата на футбола идва от това, че всичко може да се случи. Германският специалист говори на пресконференция преди заминаването на отбора му за Испания за утрешния четвъртфинал в Шампионската лига.

В първата среща в Лондон носителят на трофея загуби с 1:3 от Реал.

"Нямаме много възможности заради това, което се случи в първия мач, съперника и стадиона. Много малко вероятно е да продължим напред, но си струва поне да опитаме. Да опитаме означава на сме на 100 процента и да стигнем тавана на възможностите си. Трябва да направим голям мач", каза Тухел.

"Предизвикателството е изключително трудно. Понякога е важно да си представяш някои неща и да мечтаеш. Това е спорт и хубавото на спорта е, че всичко може да се случи", добави той.

"Опитахме се да планираме в първия мач по-физическо представяне, по-интензивно. Имаме голямо физическо изоставане, защото Реал играе цял сезон с по пет смени, а ние сме в най-изтощителното физически първенство", смята треньорът.

"Не успяхме да наложим по-високо темпо в първия мач заради физическото ни състояние и тяхното умение да забавят играта. В реванша трябва да намерим начин да бъдем по-добре физически", завърши Томас Тухел.

В другия двубой в Шампионската лига във вторник Байерн приема Виляреал след 0:1 в първата среща.